budjetti

Budjetista

Sehän on fakta, että elämä heittelehtii. Mitä tahansa voi tapahtua, voi sairastua, voi jäädä tahattomasti työttömäksi… Meidän motivaatio työnteolle on pitkän aikaan ollut nämä meidän matkat. Ajatus, ettei ostetakaan uutta sohvaa, vaan säästetään sekin raha matkaa varten, on varsin tuttu.

Silti pitää ainaa muistaa, että oma terveys on kaikki kaikessa. Ilman terveyttä ei matkustellakaan ja jos matkustetaan, niin se voi olla hankalaa.

Kyse on työn aiheuttamasta stressistä ja stressin tuomista ongelmista. Lumikk0 miettii alan vaihtoa ja olisi valmis vaikka heti jäämään kotiin ainakin hetkeksi. Tiedämme, että kolmen kuukauden päästä olisimme jo reissussa, mutta stressiä onkin ollut jo pidempään. Tuleva matka on motivoinut Lumikk0a, mutta työ itsessään ei motivoi enää ollenkaan. Työ ei tuo mitään onnistumisen tunteita, mutta työporukka on mukava ja tsemppaava. Stressin aiheuttamat ongelmat ovat jo jokapäiväisiä ja matka vain lähenee lähenemistään.

Onko siis tuleva matka tämän arvoinen? Palkka juoksee, työ on stressaavaa, työ ei enää palkitse, mutta raha on kiva asia. Rahalla maksetaan lennot, majoitukset, kaikki. Mitään ei saada ilmaiseksi. Ollaan sen verran mukavuuden haluisia, että esim. taksimatkoista olemme valmiita maksamaan. Maksetaan viiskymppiä enemmän, jotta ei tarvitse seikkailla viime kerran tavoin junalla ja metrolla hotelliin asti.
Olemme miettineet, pärjäisimmekö nykyisillä säästöillä ja jos emme, mistä olisimme valmiita karsimaan. Olemme myös vakavissamme miettineet, jos emme lähtisikään vielä matkaan, vaan odottaisimme ja säästäisimme vielä. Siinäkin tulee kustannuksia, koska kahdeksan lentolippua pitäisi vaihtaa ja autonvuokraus pitäisi myös vaihtaa. Eäh, onhan sinne reissuun päästävä! Tätä on odotettu niin kauan!

Olisi vaan mukava lähteä reissuun niin, ettei tarvitsisi miettiä, onko varaa tehdä jotain, tuleeko luottoraja vastaan, onko loppupäiville tarpeeksi ruokarahaa..

Olisi vaan mukava lähteä reissuun niin, että oma mies olisi terve ja oma itsensä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *