budjetti esta

ESTAt tehty – mikä on ESTA?

Viime viikolla vietettiin ilta kolmisin, juteltiin kaikenlaisia matkajuttuja ja tehtiin ESTAt.

ESTA on lyhenne sanoista Electronic System for Travel Authorization, joka tarkoittaa sähköistä matkustuslupaa. ESTA tehdään, kun lähdetään Yhdysvaltoihin. ESTA ei ole viisumi eikä se takaa pääsyä Yhdysvaltoihin.

ESTA tehdään täyttämällä henkilötiedot ja passin tiedot. ESTAssa kysytään muutamat mielenkiintoiset kysymykset, joihin vastataan kyllä tai ei. Päätös ESTAn hyväksymisestä tulee miltei heti, kuitenkin viimeistään 72h hakemuksen jätöstä.

ESTA maksaa 14 dollaria ja ESTAn joutuu tekemään jokainen, joka Yhdysvaltoihin matkustaa. Jos ESTA ei mene läpi, joutuu silloin hommaamaan viisumin. Googlettamalla löytää paljon ESTAn täyttämistä tarjoavia sivustoja, jotka perivät ESTAsta monia kymppejä, melkein satasen. Älkää hitto sentään menkö lankaan! ESTA maksaa 14 dollaria, ei yhtään enempää.

Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan tarkemmin ESTAsta, sen täytöstä ja pääset itse hakemukseenkin.

Me ollaan neuvottu yleensä kavereita ja tuttuja, että ensin ESTA, sitten kaikki muu. Jos ESTA on tekemättä ja hommaat lentoliput, mutta et saakaan ESTAa, lentoliput jää käyttämättä, ellet hommaa viisumia. Meille ESTAn hommaamiset on ollut siis se matkan ensiaskel ja tavallaan se sitova päätös, että nyt hei oikeesti mennään.

Matkaa ollaan suunniteltu nyt jo jonkin verran ja lähtöön on alle vuosi. Alle vuosi säästää, suunnitella, ideoida ja ehdotella vaikka mitä hulluuksia. Suunnittelu onkin parasta, kun itse matkalle ei vielä pääse. Budjettiakin ollaan hieman viilailtu ja yritetään pysyä semmoisessa 3000€/nuppi.

Kiinnostaisko teitä tietää budjetista tarkemmin tai meidän plääneistä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *