atlanta atlantic columbia florida hurrikaani philadelphia universal studios virginia beach

Hurrikaanitko?

Hurrikaanit. Tuuli puhaltaa ja talot luhistuvat. Ei sen pahempaa? Ei vai?

Täältä Suomesta käsin katsottuna joka vuosi Karibiaa ja eteläistä Yhdysvaltaa ryöpyttää vähintään yksi hurrikaani, joka sekoittaa paikallisten asuakkaiden elämää vähintään kiitettävästi. Suomessa kun tuulee, niin se on varmaan jotain 15-20m/s luokkaa. Kunnon myrsky täällä on noin 25m/s. Hurrikaani alkaa olemaan vahvimmillaan 32m/s, joten on “pikkaisen” kovempi tuuli kuin täällä. Täällä sentään harvoin tulee erittäin pahaa vahinkoa, kun tuolla useasti tulee hurrikaanista isotkin vahingot. Hyvänä esimerkkinä Katrina.

Tämä “pieni” luonnonilmiö vähän muutti meidän matkasuunnitelmia; alunperin oli tarkoitus viettää aikaa Floridassa, mutta nyt ei sitten mennekkään sinne, sillä siellä on syyskuussa aika isojakin myrskyjä. Aluksi mietittiin, että Daytona Beachissä oltaisiin viettämässä rantalomaa ja Orlandossa käytäisiin Universal Studion puistossa, mutta nämä suunnitelmat saavat jäädä seuraavaan kertaan (joita toivottavasti tulisi jatkossakin). Typerät hurrikaanit.

Nyt olemme suunnitelleet että ajaisimme itä-rannikkoa pitkin takaisin Philadelphiaan (Atlanta -> Columbia ->Virginia Beach -> Atlantic City -> Philadelphia) ja sieltä bussilla New Yorkiin odottelemaan lentoa takaisin Suomeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *