budjetti hotellit

Jatkoa luvassa!

Edellisestä matkasta on reilu vuosi vaikkei siltä tunnukaan. Kesällä nostimme matkakuumetta käymällä Budapestissä ja nyt syksyn tullen olemme alkaneet suunnittelemaan tulevaa matkaa tarkemmin.

Aluksi mietimme, ettemme suunnittelisi tällä kertaa kaikkea niin yksityiskohtaisesti. Vuokraisimme auton ja lähtisimme minne ikinä tie viekään. Tulimme silti toisiin ajatuksiin, sillä paluulennolle olisi mukava ehtiä ajoissa 🙂

Viime kerrasta viisastuneina pystymme ottamaan paljon enemmän asioita huomioon. Esimerkiksi budjetti. Nyt tiedämme, että jokaiselle päivälle ei todellakaan tarvitse varata kahtasataa dollaria. Hotellihuoneessa jääkaapin tarpeellisuus ja se, että sinne muistaa ostaa vettä. Tiedän nyt kantapään kautta, että ainakaan New York Cityssä ei kannata juoda hanavettä (kylhän mä sen tiesin!), ellei ihan välttämättä halua seuraavaa päivää kuluttaa oksentamalla Applebee’sin hienossa vessassa samalla kun tietää, että edessä on pitkä paluulento Suomeen. Joten, jääkaappi on pakko löytyä jokaisesta hotellihuoneesta! Tiedämme myös, että isompi auto voisi olla parempi ja että se bensa on aika kivan halpaa, joten ees taas ajelu ei ehkä haittaa niin paljon. Itse tiedän, ettei kaikkea vaatetta tarvitse raahata Atlantin yli, sillä paikan päältä voi ostaa edullisia vaatteita. Ja ensi kerralla pakkaan kaikki kosmetiikkatuotteet mukaan, enkä laske sen varaan, että tottakai heti ekana päivänä lähden ostamaan meikinpuhdistusainetta ja vanulappuja.

Kysymys kuuluu, milloin ja mihin. Ajankohdaksi olemme valinneet elokuun lopun, tarkemmin ottaen menolento olisi lauantaina 23.8.2014. Suunnitelmissa olisi viipyä viisi viikkoa, mutta tyydymme neljään, mikäli työkuviot ei jousta. Loman ensimmäiset päivät vietämme NYC:ssä Times Squaren läheisyydessä. Hotelli ei ollut mikään perinteisen oloinen ja ehkä siksi siihen ihastuimme. Myös hotellin sijainti ratkaisi paljon. Aluksihan ajattelimme yöpyvämme taas East Riverin toisella puolella, 7-junan matkan varrella, mutta onneksi etsimme Manhattanin puolelta. Vaikka hotelli onkin itse ytimessä, aiomme silti hankkia MetroCardin.

Tien päälle lähdemme sunnuntaina 31.8, reitistä ei vielä sen enempää. Ennen paluulentoa ajattelimme viettää NYC:ssä muutaman yön, tuhlaten viimeisiä rahoja 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *