jetblue lento

Jetblue

Matkaamme Las Vegasia varten jouduimme miettimään, miten ihmeessä pääsemme itä-rannikolta länsi-rannikolle? Tietenkin lentämällä. Olisihan se hienoa, että voisimme tuon ajaa, mutta emme valitettavasti olleet voittaneet lotossa joten pidempi aika Jenkeissä oli vain unelma. Siispä etsimään lentoja!

Tripadvisorista lukeneena, Jenkeissä on suht halpaa lentää ja näinhän se onkin. Rannikolta toiselle (menopaluu) kustantaa about saman verran kuin esim. Helsingistä – Lontooseen vaikka Jenkeissä tuleekin enemmän kilometrejä ja on siten halvempaa matkustamista. Amerikassa on sellaiset 50 lentoyhtiötä ja sekaan matkuu halpalentoja sekä ns. tavallisia yhtiöitä. Tripadvisor sivulla suositeltiin kahta halpalento yhtiötä; Southwest ja Jetblue. Suurin osa ihmisistä suositteli Jetblueta ja katsoimme, että sillä saa suht halvat lennot vaikka ne eivät olleetkaan halvimpia.

Varausta tehdässä mietimme, mikä olisi järkevin tapa varata tuo lento. Ottaako jonkun lentomatkoja myyvän sivuston kautta (esim.supersaver.fi) vai suoraan Jetbluen omilta kotisivuilta? Jonkun aikaa pohdittuamme, päätimme valita Jetbluen oman sivuston kautta varaamisen. Tällöin voimme asioida tarvittaessa Jetbluen kanssa, jos meille tulee kysymyksiä lentomme suhteen. Varaus meni oikein helposti Jetbluen sivujen kautta eikä tuntunut ollenkaan vaikealta. Tietysti aina oli sellainen “jännitys” päällä, mutta niinhän sen vähän pitääkin olla.

Kun vihdoin tuli lentomme aika, oli se jotain aivan jotain muuta mitä olimme odottaneet. Lensimme Vegasiin juuri uusitun Airbus A321 lentokoneella. Sisällä meitä odotti 3 x 3 istuinpaikat ja mikä tuntui oudolta, olivat kaikki penkit nahkaa. Enpä ole aikaisemmin lentänyt nahkapenkeillä. Eikös tämän pitänyt olla Business luokan juttuja? Vielä hienompaa oli se että normaalista lyhyestä lennosta (vaikka lento olikin pitkä) poiketen viihde järjestelmänä ei ollut katossa joka kolmannella rivillä roikkuva näyttö, vaan oma henkilökohtainen 10 tuumainen näyttö, josta pystyi katsomaan TV:tä. Siis TV:tä. Livenä. Uskomatonta! Ja se toimi! Välillä tietysti signaali oli heikko, mutta 98% lennosta kaikki toimi niin kuin pitikin.

Lennolla ei tarjoiltu ruokaa, vaan ainoastaan sieltä sai snackseja. Doritokset ovat muuten hyviä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *