hotellit las vegas new york

Kaksi pienempää vai yksi isompi huone?

Kun reissuun lähtee pariskunta kolmannen pyörän kanssa, onko järkevää varata yksi isompi huone vai kaksi tavallista huonetta? No okei, lauseessa on virhe. Ei Jere ole kolmas pyörä. Silti hotelleja etsiessämme on melko yksiselitteiset nukkumisvaihtoehdot, nimittäin parisänky ja vuodesohva, jolloin tulee automaattisesti semmoinen olo, että vuodesohvaa käyttävä on kolmas pyörä. Jerelle ei ole kuulemma ongelma nukkua paljon vuodesohvalla, mutta ajattelin hieman avata tätä “ongelmaa” hotellihuoneiden tarjonnassa.

Tietysti parisuhteen kannalta olisi kätevintä varata kaksi huonetta, meille yhteinen ja Jerelle ihan oma. Koska emme ole kuitenkaan miljonäärejä, tähän ei ole joka paikassa mahdollisuus, sillä kaksi huonetta luonnollisesti maksaa tuplasti enemmän kuin yksi huone. Vai maksaako?

New York City

Melko tavallista, että Nykistä löytää näitä perushuoneita, johon kuuluu yksi iso parisänky tai kaksi ehkä vähän pienempää parisänkyä. Huoneet ovat kuitenkin minejä eikä huoneeseen paljon muuta mahdukaan kuin sängyt. Kun hakee huonetta kolmelle hengelle, vaihtoehtoina on yleisesti kaksi parisänkyä ihan vieretysten tai parisänky, jonka vieressä on vuodesohva. Joissain hotelleissa vuodesohvaan käytettävistä lakanoista saatetaan periä pieni maksu ja tästä johtuen luulimme, että viime vuoden New Yorkin hotellissa maksu olisi peritty, mutta maksua ei otettukaan.

Onneksi Nykistäkin löytyy vaihtoehtoja näille perushuoneille. Löytyy huoneistotyyppisiä vaihtoehtoja, johon huoneeseen kuuluu ehkä ihan erillinen makuuhuone ja oleskeluhuoneessa on vuodesohva. Näissä voi olla jopa minikeittiö. Huonehinnathan pomppaavat heti.

Nykissä on myös mahdollisuus varata sviittejä, mutta todella monessa (ainakin mitä me vilkuilimme) on silti kolmannelle hengelle tarjolla se vuodesohva. Luulisi, että isompaankin huoneeseen voisi mahduttaa alkovin tyyliin pieni nurkka toiselle sängylle, ei vuodesohvalle. Sitten jos onni oikeasti lykästää ja löytyy huone, jossa on kaksi parisänkyä erillisissä huoneissa, hinta aiheuttaa sen, ettei hotellia enää harkitsekaan.

Aikalailla Nykissä saa pulittaa yhdestä yöstä sen kolmisen sataa euroa, ellei ole valmis asumaan huoneessa, joka näyttää olevan 1800-luvulta ja jossa ei ole omaa vessaa. Tietysti tarjouksista löytyy hyviäkin hotelleja alle kolmella sadalla, välillä jopa alle kahdella.

Meille olemme nyt varanneet huoneen, joka on huoneiston tyyppinen. Meillä on yksi iso huone, jossa on yksi iso parisänky ja vuodesohva sekä minikeittiö ja tottakai oma kylppäri. Koska kuitenkin hotellihuoneessa tullaan tekemään muutakin kuin nukkumista, oli tärkeää löytää huone, jossa on tilaa myös syödä ja muutenkin hengata. Tälle tuli hintaa alle kolmesataa yöltä ja hotels.comin mukaan normihinta olisi ollut jotakuinkin 500€ yöltä.

En usko, että yhteisessä huoneessa tulee konflikteja, enemmän ehkä käytännön asioissa pitää olla huomaavainen. Esimerkiksi kylppäriin otetaan vaihtovaatteet ja puetaan kylppärissä päälle eikä nakuilla keskenämme, vaikka olisihan se hauskaa 😀 Mutta krhm, ehkei kuitenkaan. Tän lisäksi olisi tietenkin suotavaa, ettei nukuta ilkosillaan.

Jos olisimme varanneet Nykistä kaksi perushuonetta ilman sen kummempia ihmeellisyyksiä, hinnaksi olisi tullut kuitenkin se kolmisen sataa huoneelta eli oli edullisempaa valita yksi hieman isompi huone.

(Molemmat hotellihuoneet tarjouksessa.)

Las Vegas

Las Vegasissa voi päästä edullisesti, jos osaa valita hotellin oikein 😉 Aikeenamme oli löytää Stripiltä hotelli ja pyöriteltiin paria vaihtoehtoa. Monte Carlo, jossa olemme vierailleet jo kahdesti tai sitten New York – New York hotelli. Pohdimme myös Luxoria ja Excaliburiakin, mutta päädyimme NY-NY hotelliin. Näissä yö maksaa tavallisessa huoneessa satasen luokkaa viikolla. Viikonloppuisin huonehinta tuplaantuu, triplaantuu tai jotain semmoista yhtä kivaa. Tarjouksia myös löytyy, (viikolla) ihan kolmestakympistä lähtien!

Koska Las Vegasissa on edullisempaa kuin Nykissä, olimme päättäneet etukäteen, että Las Vegasissa otamme omat huoneet. Jerelle sopi ihan tavallinen, halvin mahdollinen huone ja Jeren huone tuli maksamaan reilu 50€ yöltä. Me varasimme hieman isomman huoneen ja meidänkin huone maksaa vain hieman alle satasen yöltä.

Jos olisimme halunneet yhden ison huoneen koko porukalle vaikkapa tästä NY-NY hotellista, olisimme todennäköisesti päätyneet hyvinkin simppeliin kahden parisängyn huoneeseen, joka olisi maksanut n. 150€ yöltä. Tai olisimme valinneet sviitin, jossa olisimme kuitenkin nukkuneet samassa huoneessa ja sille olisi tullut hintaa jo yli 200€.

Ehkä kuitenkin kahdeksan yön ja todennäköisesti aika tiiviin hengailun jälkeen muutama yö ihan erikseen tekee hyvää eikä summat tosiaan päätä huimanneet. Ja pääseepä Jere nukkumaan isoon parisänkyyn!

Muualla reissussa

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Las Vegas olisi ainoa paikka, jossa saamme nauttia hieman yksityisyydestä. Onneksi hotellihuoneiden tarjonta on erilaista riippuen paikasta. Esimerkiksi Phoenixista löytyy iso valikoima hotelleja, joissa on isompiakin huoneita, näitä huoneistotyyppisiä huoneita. Phoenixissa tulemme siis varmasti saamaan yksityisyyttä edes seinillä. Mietinnässä on viime vuonna vierailemamme hotelli, jossa oli ihan erillinen makuuhuone ja vuodesohva sekä keittiö. Huone oli tarjontaan nähden hyvän hintainen. Jos ottaisimme kaksi perushuonetta, hinta nousisi ainakin satasella. Meidän mielestä on fiksumpi säästää satanen ja olla samassa huoneessa, jossa on myös tilaa hengata.

Los Angelesissa on sitten hieman vastaava tilanne kuin New Yorkissa. Valitettavasti kaksi perushuonetta tulee maksamaan aivan liikaa, kun vertaa yhteen vähän reilumpaan huoneeseen. Los Angelesissa vierailemme näillä näkymin kahdessakin hotellissa, joten yöhinnat vaihtelevat sijainninkin perusteella. Los Angelesissa on melkein ihan käypä se ajattelumalli, että kaksi huonetta maksaa tuplasti. Ihan sama onko kyseessä isompi vai hieman pienempi huone.

Huomioi nämä porukalla matkustaessa

Kun teet hotellihuoneen varausta, kannattaa mietiä ainakin seuraavia asioita. Kuinka monta huoneessa yöpyy ja mikä on nukkumisjärjestely? Varmista myös, kuuluuko mahdollisesti tarvittava varavuode hintaan vai maksaako se erikseen ja jos maksaa, niin kuinka paljon. Kuinka paljon aikaa huoneessa tulee vietettyä? Jos esimerkiksi on ajatuksena tuoda hotellille take away-ruokaa, mahtuuko ruuan syömään muuallakin kuin sängyllä? Ja mites matkatavarat, mihin ne mahtuvat?

Millaisia järjestelyitä teillä on ollut huoneiden suhteen isommalla porukalla matkustaessa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *