finnair jfk lento

Lennoista

Lennolla

Kuten kahtena aikaisemmalla kerralla, lennämme jälleen kerran suoraan Helsingistä New Yorkiin Finnairin operoimalla lennolla. Vielä 2015 vuoden loppupuolella, ennen lentojen varausta, toivoin, että Finnair saisi uuden Airbus 350 lentokoneen HEL-JFK välille, mutta ilmeisesti he keskittyvät Aasian liikenteeseen vielä uusien koneiden osalta. Nyt lennolla on Airbus 330-tyyppinen lentokone, jossa ei tosin ole mitään vikaa, mutta uusi olisi aina uusi. Ruoka- ja viihdetarjonta on aina ollut loistavaa HEL-JFK lennolla, joten en jaksa uskoa että tämäkään kerta olisi pettymys. Toki myös henkilökuntakin on ollut parhautta.

Veljelleni, Jerelle, lentoa varatessa olimme Tarun kanssa innoissamme, että Jere pääsisi puolet halvemmalla samalle lennolle, jolla mekin olemme menossa. Noh, nopeat syövät hitaat ja kyseinen varaus kerkesi jo mennä. Epätoivon saattelemana jouduin jo vähän miettimään, tulisiko tästä yhteisestä reissusta mitään. Kaikesta huolimatta löysimme halvat liput, jotka istuivat Jeren budjettiin. Lento ei ole kuin takaisin tullessa suora, mutta Jeren kanssa keskusteltuamme tulimme siihen tulokseen, että varataan nyt kun se on vielä halvalla. Lento on siis Helsinki – Manchester – JFK. Mikä tästä tekee haastavaa, on se, että Jerellä on Manchesterissa ainoastaan 50 minuutin vaihtoaika. Ja tässä ajassa pitäisi vielä vaihtaa terminaalia. Selvittelin tuota vaihtoa ja sanotaanko nyt näin, että Jerellä on kyllä Manchesterissa sen verran kova kiire, että ei varmasti juurikaan kerkeä ihmettelemään Brittien meininkiä. Ainahan on riski, että HEL – MAN välinen lento myöhästyy, jolloin MAN-JFK -lennolle pääsy on arpapeliä . Me onneksi pystymme seuraamaan lentojen tilanteet Flightradar 24 -palvelun kautta, joten yllätyksiä ei toivon mukaan tule. Täytyy kuitenkin suunnitella eri skenaarioille suunnitelmat, jotta jos jokin menee pieleen, ei tarvitse sitten paikan päällä leikkiä idioottia.

Jos (ja toivon mukaan kun) Jeren lennot menevät nappiin, odottaisi Jere meitä noin kolme tuntia maahantulotarkastuksessa käytetystä ajasta riippuen. Sovimme alustavasti Jeren kanssa, että hän odottaa meitä JFK:n kentällä, josta sitten siirrymme yhteistuumin kohti Manhattanilla olevaa hotellia. Itse mietin useasti, miten voisi viettää aikaa JFK-kentällä. Itse varmaankin suuntaisin kohti terminaali ykköstä, jossa on hyvä valikoima kauppoja ennen turvatarkastusta. Kävisin hakemassa Starbucksista kahvia ja etsisin pöydän, josta näkee kiitoradalle päin. Ensimmäisellä reissulla kävimme samassa terminaalissa syömässä ja katsoimme samalla lentokoneita. Siinä olisi voinut viettää vaikka kuinka paljon aikaa. JFK:n kentällä on paljon liikennettä, joten lentoyhtiöiden eri konemalleja on paljon. Jos lentokoneet alkaisivat jostain kumman syystä riittämään, lähtisin varmaankin kiertämään lentokenttää AirTrain -junalla, joka kulkee lentokentän ympäri ja sillä pääsee Jamaica stationille. Jamaicalla ei kannata poistua tai muuten joutuu maksamaan muuten ilmaisesta matkasta. JFK – Jamaica välillä pääsee ihailemaan elokuvista tuttua oma/paritaloympäristöä.

Näin tällä kertaa. Päivitetään blogiin sitten miten kävi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *