air france finnair jfk lento

Lennot – Hyvää ja huonoa

Kuten aikaisemmassa viestissä kerroin, lensimme tällä kertaa eri tavalla kuin aikaisemmin. Miten lennot sitten menivät?

Saavuimme lauantaina 18.8 hyvissä ajoin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Onneksi saimme vietyä edellisiltana laukut kentälle, sillä jono baggage drop -pisteeseen oli pitkä. Kerrankin on hyvä, että osaamme miettiä asioita jopa etukäteen.

Turvatarkastus oli todella helppo ja nopea. Finavian työntekijät olivat palvelualttiita sekä ystävällisiä ja kerrankin tuli olo, että tehdään turvatarkastus siten että se helpottaa meidän kaikkien elämää. Turvatarkastuksen jälkeen olimmekin jo lentoaseman puolella ja kävimme hakemassa kahvit ja pientä syötävää. Hinnat olivat kyllä kohdillaan, sillä kahvit ja pienet syötävät (leipä, jugurttia, sekä marjat) maksoivat jotakuinkin 50€. Katteet olivat varmasti kohdillaan.

Hetken päästä aamupalasta suuntasimmekin jo kohti lähtevien koneiden portteja ja pääsimme nopeasti koneeseen. Finnairin lento Pariisiin oli todella mukava, mitä nyt jossain vaiheessa oli pientä turbulenssia, mutta se oli yhtä nopeasti ohi kuin mitä se oli alkanutkin. Itse olisin halunnut nukahtaa lennolla, mutta Taru ja Jere saivat puhuttua ympäri, että kannattaa nukkua vasta sitten Pariisi – New York lennolla.

Kolmen tunnin jälkeen saavuimme Pariisin lentokentälle ja terminaali sekä portti oli ihan toisella puolella lentokenttää. Mietin päässääni, että lentomme oli ollut etuajassa, joten ei mitään hätää; meillä on edelleen paljon aikaa vaihtoa varten. Kuinka väärässä olinkaan? Työkaverini olivat varoitelleet Pariisin lentokentästä aikaisemmin, mutta nyt vasta ymmärsin sen, mistä he olivat varoittaneet. Vain muutama lentokentän henkilökunta pystyi puhumaan englanniksi, suurin osa höpötti meille ranskaa. Mistä ihmeestä he luulevat, että random turistit jotka puhuvat oletuksena englantia, puhuisivat ranskaa? Ymmärrän, että kaikki eivät välttämättä puhu, mutta olemme kuitenkin kansainvälisellä lentokentällä. Hyvä esimerkki oli turvatarkastuksessa, jossa Tarulle ruvettiin puhumaan ranskaa ja Taru sanoi suoraan, ettei puhu ranskaa (englanniksi) mutta silti he jatkoivat ranskan puhumista. Järkeä? Eipä taida olla.

Miten sitten A380 lento? Nooh, olihan se iso kuin mikä. Valitettavasti lentokone oli hyvin vanhahtava ja olisi peruskorjausten tarpeessa. Ilmastoinnista tippui vettä/mömmöä vähän väliä Jeren päälle, IFE (viihdejärjestelmä) oli todella hidas ja temppuili oudosti. Penkit olivat nähneet parhaat päivänsä jo monta takapuolta sitten. Miten ruoka? Ruoka oli maittavaa ja sitä olisi voinut olla ihan pikkuisen lisää. Jäi vähän nälkä. Olimme kuitenkin Pariisin lentoasemalla ostaneet naposteltavaa, jolla saimme nälän taltutettua. Lennolla jokainen meistä yritti tavalla tai toisella nukkua ja saimmekin onneksi nukuttua.

Kun saavuimme kohti JFK:n lentokenttää, yhtäkkiä kuulutettiin elokuvista tuttu lausahdus: Onko koneessa lääkäriä paikalla? Äkkiä meidän edessä olevissa vessoissa alkoi tapahtua ja henkilökuntaa sekä random henkilöitä kokoontuivat vessan ympärille. Kapteeni ilmoitti, että nyt sitten laskeudutaan suoraan ja maassa sitten odottelee hoitajat. Jouduimme kuitenkin lentokentällä odottamaan 20 minuuttia portille pääsyä, jonka jälkeen koneeseen ei saapunutkaan hoitajia vaan poliisit (!). Poliisit sitten saattoivat naisen ulos koneesta ja mekin sitten pääsimme pois koneesta.

Oliko lennot vaivan arvoiset? Nooh, tavallaan. Jos Pariisin lentokentällä henkilökunta, opastus ym. olisivat toimineet, niin ehdottomasti. Nyt jäi vain ehkä paha mieli.

-Pete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *