air france finnair lento

Lennot ja lennot

Olemme yleensä (aikaisemmin aina) lentäneet suorilla Finnairin lennoilla Yhdysvaltoihin, mutta valitettavasti (ehkä, sen näkee) tällä kertaa Finnair hinnoitteli itsensä ulos hintavertailussa. Ai miten, kuului kysymys yleistöstä? Krhhmm.

En ala tekemään tarkempaa analyysia, mutta tässä on vertailua:

LentoyhtiöHinta / per henkilöReittiYhteensä
Finnair800€HEL-JFK2400€
Norwegian550€HEL-OSL-JFK1650€
Air France376€HEL-CDG-JFK1130€

Taulukosta näkee todella hyvin hinnat ja mitä oikein kävi. Todellisuudessahan kaikki hinnat eivät ole vielä viimeisimpiä, paitsi Finnair. Norskilla lentämiseen tulisi vielä lisätä ruumaan menevät laukut sekä tietenkin vielä ruuat ym. Aikalailla Norskin hinnaksi tuli hyvin lähelle Finnairin hintoja ja pari kymppiä sinne tänne, niin lentäisimme suorilla lennoilla. Eli Norski tippui hyvin nopeasti pois pelistä. Mutta entäs Air France? Se olikin yllättävä. Lähtö on lauantaina (yhdeksän päivän päästä, jei) jo heti aamusta ja pääsemme nauttimaan seuraavista eduista:

  • Mailman suurimmalla matkustuskoneella lentäminen (Airbus A380)
  • Ranskalaisen ruokaan tutustuminen (no jee)
  • Aivan mahtava paluulento, lähtee New Yorkista klo 21:50 ja on Pariisissa klo 11:15. Eli voi nukkua huoleti koko lennon ajan, jos vain saa nukuttua.

Ja toki tosiaan huomioiden hinta. Mutta jotenkin varausta tehdessä kävi sitten sellainen yllätys, että tuli sellainen “Keijoa huijataan, taas” olo. Olimme ihan 110% varmoja, että lentolippuihin kuului ruumaan menevä matkatavara, mutta ei. Näistä veloitetaan 50€/per henkilö/suunta joten lippujen hintoihin tulee “mukava” 300€ lisähinta. Mutta onneksi hinnat ovat silti edulliset:

LentoyhtiöHinta / per henkilöReittiYhteensä
Finnair800€HEL-JFK2400€
Norwegian800€HEL-OSL-JFK2400€
Air France476€HEL-CDG-JFK1428€

Nyt mennään näillä. Katsotaan mitä tapahtuu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *