budjetti jetlag lento new york

Lentoliput

Vaikka reissuun onkin aikaa kymmenisen kuukautta, oli jännä huomata, että suunnittelemallamme lennolla ei ollut kuin viisi paikkaa jäljellä. Ei siinä muu auttanut kuin varata liput. Onneksi kelpasi vain nimet ja syntymäajat eikä passin numeroa tarvinnut antaa, minä kun joudun hankkimaan uuden passin.


Suomesta lennetään kerran päivässä New Yorkiin, ainakin Finnair lentää. Lento lähtee klo 14:10 ja on perillä paikallista aikaa 15:50. Lentoaika on 8h ja 40min. Me lähdetään sunnuntaina, joten kuka ikinä viekään meidät kentälle, saa kuluttaa kallisarvoisen sunnuntain hyvästelemällä meidät.

New Yorkiin saavumme siis melkein yhdeksän tunnin lennon jälkeen varmasti väsyneinä. Meidän on tosin pakko keksiä joku systeemi, ettei loman alku kaadu jetlagiin. Ensimmäinen yö uudella mantereella ollaankin lentokentän vieressä sijaitsevassa hotellissa ja vasta seuraavana päivänä suuntaamme pitkäaikaisempaan hotelliin ja Manhattanille.

Suomeen palataan 24 päivää myöhemmin, tai oikeastaan 25 päivää. Paluulento lähtee 24 päivää saapumisen jälkeen klo 17:40 ja lento on Suomessa sitten seuraavan päivän puolella klo 8:50. Se onkin torstai, joten joku vuorotyöläinen, työtön tai pekkaslainen saa hakea meidät kentältä kotiin.

Hintaa lipuille oli 1140 euroa eli 570 euroa per naama ja näin nopeasti laskettuna 285 euroa per suunta. Ei paha!

Eli nyt on maksettu matkan kallein osuus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *