new york nyc ruoka

New York Cityssä

New York Citystä on aikaa, mutta aikani kuluksi kirjoitin puhtaaksi luonnoksissa olleen Nyki-aiheisen jutun. Tällä hetkellä hengaamme Las Vegasissa. Katsotaan saanko täällä enää mitään aikaiseksi läppärin kanssa 🙂

Here we go, New York City!

Rooftop bar

Olisi tehnyt mieli käydä vaikka kuinka monessa kattobaarissa, mutta useaan maksoi joko sisään tai drinkin olivat älyttömän hintavia. Pete keksi käydä tutun hotellin katolla, jossa olimme vierailleet kerran, toisella reissullamme vuonna 2014.

Affinia Shelburnen kattobaari oli huikea. Ihana sisustus, katon pääsi kiertämään melkein kokonaan ja näkymät olivat upeat. Oluiden hinnat olivat suht ok, mutta drinkkien hinnat olivat mukavat 15 dollaria ja näiden päälle tietysti tippi. Baarissa pystyi jättämään tapin auki, mikä on ehkä sinänsä vähän huono juttu, koska sitten ei ehkä pysy laskuissa kuinka monta on juonut eli miten monta dollaria on mennyt. Hups.

Central Park

Tällä kertaa astuimme puistoon sisään pohjoisesta, idän nurkasta. Pohjoispäässä oli mukavan rauhallista, mutta jengiä riitti silti. Pete halusi näyttää meille linnan ja no… Se olikin vain kuutio kiviä, jonka päällä oli lipputanko. Jee.

Central Parkissa on mukava kävellä sikin sokin ja tsekkailla oravia, sorsia ja kilppareita. Olisi ollut tosin mukavampi, jos vettä olisi ollut loputtomasti ja vessaan pääsy aina mahdollista. Puistossa on useita yleisiä vessoja, mutta ei silloin, kun sitä tarvitsisi.

Hymyilevä doggo

Ei tästä tämän enempää 🙂

Erilaisia kukkia

Pikkukaupat katujen varsilla ovat varsin houkuttelevia, kun kaupan ulkopuolta koristavat monet erilaiset kukkakimput. Tällaista voisi nähdä enemmän Suomessakin, niin piristävää.

Isoja kukkia bongattiin läheltä Halal Guysin päämestaa.

Ruusut sain yksi ilta, kun odottelin kaupan ulkopuolella Jereä ja Peteä. Joku tyyppi kurvasi kadun laitaan, nousi autosta monien kukkaämpärien kanssa, juoksi myymälään ja toi tyhjät ämpärit ulos. Tyyppi tyhjensi ämpäreistä vedet kadulle ja nosti ämpäristä kaksi ruusua, ilman vartta. Mies katsoi hetken mua, ojensi ruusut mulle ja sanoi tyyliin jotain, että naiselle ruusuja. Söpöä.

Halal Guys

Hmm, monestikohan tästä käytiin hakemassa ruuat…

NIIN HYVÄÄ. Jos suuntaat Nykiin, ota suunta kuudennen avenuen ja itäisen 53. tien risteykseen, siinä on THE Halal Guys. Kombolautanen maksaa 8 dollaria ja sen ehkä just ja just jaksaa syödä loppuun yksin. Ehkä.

Raclette

Jere bongasi jossain vaiheessa erikoisen ravintolan, johon halusimme päästä murkinoimaan. Instagramiin lisätyt kuvat ja varsinkin videot saivat veden kielelle. Miltä kuulostaisi tavallinen pihviateria, jonka päälle kaiverretaan sulaa juustoa?

Teimme Racletteen pöytävarauksen ja hyvä näin. Paikka oli suloisen pieni ja tarjosi muutamia kahden hengen pöytiä ja sitäkin vähemmän neljän hengen pöytiä. Paikkana suloinen ja sijaintina mukavan rauhallinen. Ruokaa odoteltiin jonkin aikaa ja juustot valutettiin vahingossa väärille lautasille, mutta eipä se haitannut. Pete ei ole suuri juuston fani, mutta valkosipulijuuston sijaan paprikalla maustettu juusto onneksi maistui Petelle. Mulle kaadettu valkosipulijuusto oli herkullista, pahoittelut loppupäivän kestäneestä hajusta.

Chillailua ja paljon askelia

New York City on paikkana sellainen, jossa tulee käveltyä vahingossa ihan liikaa. Hyvät kävelykengät on ehdoton must have tällä kaupunkilomalla. Minä ja Pete läträiltiin aurinkorasvalla, mutta Jere ei.

Aina tuntuu, ettei aika riitä New York Cityssä. Tälläkin kertaa kävi näin. Tehtiin mitä tehtiin, mutta muistettiin myös pysähtyä, nauttia hetkestä ja vähän kierrellä kaupoissa.

Reilu viikko meni äkkiä ja seuraava stoppi isossa omenassa on paluumatkalla, mutta vain lentokentällä. Toivottavasti näemme pian, oi ihana ja mahtava New York City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *