ellis island liberty island vapaudenpatsas

NYC osa 2

Tiistai:
Päätimme suunnata Vapaudenpatsaan luo. Statue Cruisesin liput maksoivat 18$ per nuppi ja lipun hintaan kuului lautalla ajelu Liberty Islandille ja sieltä Ellis Islandille. Elliksellä saimme ääniohjatun kierroksen.

Ennen lauttaan pääsyä oli perus turvatarkastus. Saimme sanomiset lasisesta mehupullosta ja meitä käskettiin juomaan mehu heti. Ja sehän juotiin ja oli hyvää. Lautta heilui todella paljon, mutta liikkeellä ollessa heilunta oli jo paljon siedettävämpää. Plus tottakai kaikki ihmiset olivat patsaan puolella, jolloin tuntui välillä, että lautta ihan oikeasti kaatuu kohta…

usaIMG_4884

usaIMG_4901

usaIMG_4915

Kun lautta ajelehti Liberty Islandin puolelle, pohdimme halusimmeko poistua lautalta. Toisaalta olisin halunnut poistua, sillä jalkani olivat jännityksestä jäykkänä. Toisaalta en halunnut poistua, sillä saarella näytti olevan melkoisen paljon ihmisiä ja jonot olivat pitkät…

usaIMG_4921

Joten odottelimme lautalla porukan vaihtuvan ja jatkoimme ajelua ihan lähelle Ellis Islandille. Ne, jotka eivät kyseisestä saaresta juurikaan tiedä, niin kerrottakoon, että aikoinaan Yhdysvaltoihin matkanneet maahanmuuttajat tulivat Elliksen kautta maahan. Tämän enempää tietoa minullakaan ei ollut enkä oikeastaan odottanut reissulta juuri mitään… Hengasimme Elliksellä lähes kaksi tuntia ja käsitys paikasta muuttui todella paljon. Ja käsitys koko maahantulosta.

usaIMG_4981

usaIMG_4986

usaIMG_4992

usaIMG_5007

usaIMG_5019

usaIMG_5028

Ellis Islandin ääniohjattu kierros oli aivan mahtava! Jokaisessa huoneessa oli vielä tarkentavia juttuja, joihin pääsi käsiksi laitteen kautta. Ihmisiä saarella oli aika paljon, mutta siitä huolimatta oli mukava kuljeskella ja mennä ja kiertää omaa vauhtia. Enempää Ellis Islandista en voi kertoa, sillä se on vain koettava itse.

Ellis Islandilla olimme yllättäen yli kaksi tuntia. Aikaa olisi voinut mennä enemmänkin, mutta aika paljon näyttelytauluista oli siirretty pois huollettavaksi tai paranneltavaksi, mikä jäi harmittamaan. Senkin takia Ellis Islandille on ehdottomasti mentävä uudestaan.
Ja tottakai siellä Vapaudenpatsaan juurella pitää käydä ottamassa kuva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *