central park new york nyc shoppailu WTC

NYC osa 4

Torstai:

Kävimme jälleen Central Parkissa. Tarkoituksena oli lähteä tutkimaan puiston osia, joissa emme aikaisemmin olleet käyneet (niin oli keskiviikkonakin tarkoitus, mutta…).

Yhtenä kohteena meillä oli tarkoitus nähdä Obelisk, eli Egyptin lahjoittama pylväs faaraoiden ajalta, joka ilmeisesti oli silloin hieno. Meidän tuuriksi se oli “huollossa”.

usaIMG_5151

usaIMG_5152

Pettymyksen jälkeen suuntasimme etelään ja näimme lammikon, joka ei houkutellut uimaan. Lammen toisella puolella oli kuitenkin linna, jonka halusimme vallata. Suuntasimme kohti linnaa ja meidän tuurilla, se oltiin jo vallattu. Siellä toimi Central Parkin infopiste. Kävimme linnassa pyörähtämässä, mutta siellä oli todella paljon muitakin turisteja ja emme jaksaneet jäädä odottelemaan pääsyä ylimpään kerrokseen. Pois lähtiessämme meiltä kysyttiin josko haluaisimme osallistua kyselyyn ja palkkioksi saisimme vettä (tämä oli loistava diili, koska ulkona oli lämpötila lähemmäs 30 astetta).

usaIMG_5173

usaIMG_5171

usaIMG_5166

usaIMG_5160

Kyselyn täyttämisen jälkeen pörräilimme vielä hetken Central Parkissa ennen kuin otimme suunnaksi keskustan, josta haimme kahvia.
Illalla päädyimme Bryant Parkiin istuskelemaan ja oli mukava seurata ihmisiä sekä heidän toimiaan. Kun lähdimme puistosta, oli siellä menossa jonkinlainen joogahässäkkä. Paljon püllüja.

usaIMG_5248

usaIMG_5246

usaIMG_5245

usaIMG_5234

usaIMG_5231

Perjantai:

WTC iskut 11.9 (9/11) olivat todella iso juttu Amerikalle, kuten muillekin. Kävimme uudestaan 9/11 Memorialilla ja viime kerrasta sen järjestelyt olivat muuttuneet aikalailla. Ei tarvinnut enää erikseen “varata aikaa”, emmekä joutuneet niin massiiviseen turvatarkastukseen kuin viimeksi. Memoriaalille pystyi kävelemään ilman lippuja tai turvatarkastuksiakaan. 9/11 museo on taas toinen juttu. Sisäänpääsy oli taas verrattavissa lentokentän turvatarkastukseen sekä tietenkin museoon tarvittiin pääsylippu ($24 per henkilö, olimme itse ostaneet ja tulostaneet liput jo hotellilla). Itse museo oli todella iso, koskettava sekä vakuuttava. Monessa paikassa ei saanut kuvata, joten täältä meillä ei ole hirveästi kuvamateriaalia.

usaIMG_5323

usaIMG_5304

usaIMG_5281

usaIMG_5273

usaIMG_5257

Museon jälkeen kävimme shoppailemassa Century 21 -liikkeessä, jossa pitäisi olla suht halpoja vaatteita. Onhan siellä, mutta kauppa on todella massiivinen ja tällä kertaa tunnelmaa pilasi muut asiakkaat. Kiilailua, törkeää käyttäytymistä sekä suoraa vittuilua muille. Emme joutuneet kuin kahden ensimmäisen kohteeksi, mutta tämä pilasi jo tunnelmaa aika lailla. Myös se, että jonotimme kassalle 30 minuuttia tuntui kohtuuttomalta, koska jono ei ollut edes niin pitkä. Tiedämmepähän, ettei tarvitse ihan heti tulla toiste.

Viimeinen NYC -osa tulee pian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *