matkatavara

Pakkaamisesta

Aloitettiin eilen pakkaaminen. Aloitettiin tosin aiemmin jo vihkoon rustailu, että mitä pitää muistaa tehdä ja pakata. Ja ostaa mukaan.

On ihana tietää, että voi tyytyä ajatukseen, että jos jotain jää, voi paikan päältä ostaa tilalle muuta. Ja halvemmalla kuin Suomesta. Mukaan lähtee tottakai luottotuotteita, joita ilman voi olla vaikea elää, esimerkiksi se tietty deodorantti tai kasvorasva, joka sopii just mulle. Vanulaput on halvempia Suomessa, joten pakkasin jo yhden paketillisen vanulappuja mukaan.

Passit, kopiot passeista, ESTAt, ajokortti, ajokortin kopio ja viime viikolla haettu kansainvälinen ajokortti, maksuvälineet ja pin-koodit, kaikki jo vaihdettu valuutta.

Varmuuden vuoksi hotellien, lentojen ja auton varaustiedot.

Lääkkeet ja reseptit.

Sähkölaitteiden adapterit. Kännykät, läppäri, tabletti. Laturit, muistikortit, akut.

Alusvaatteet, uikkarit, kengät, vaatteet. Pieni pala saippuaa vaatteiden pesua varten. Pienet sakset, ehkä hakaneula?

Nyt mietit, että sakset, hä? Juu, edes pienet kynsisakset. Ajatteles sitä, kun ostat jonkun kivan paidan ja siinä on hintalappu ja muita roikkuvia lappusia etkä saa revittyä niitä pois, edes hampailla? Varmaan hotellin respassa on ne sakset ja niitä varmaan kysellään jonkun verran, mutta on ne omat pienet sakset kätevät. Voi sitten leikata vaikka varpaankynnetki 🙂

Aloitettiin pakkaaminen jo nyt, jotta huomaamme ajoissa, jos jotain puuttuu. Mä tajusin, ettei mulla ollut mitään siistejä shortseja. Mulla on ompelukone mennyt ilmeisesti rikki, joten käsipelillä en jaksanut alkaa siistimään vanhoista housuista leikattuja shortseja. Sen sijaan sijaan siistin käsipelillä pienen ongelmakohdan toisista leikatuista shortseista. Ja ihan kivat ne shortsit on, joten heitin ne laukkuun 🙂

Se suurin ohje vaatteiden pakkaamisessa on se, että älä ota liikaa mukaan. Pitäydy samantyyppisissä vaatteissa, mieti millä pärjäät ja mitä oikeasti tarvitset. Mieti, että paidat sopivat kaikkien alaosien kanssa ja peruspaita on mukana, ehkä kahdessa värissä. Muista hyvät kävelykengät! Mä keksin tavan, jolla pystyn pakkaamaan jo nyt vaatteet ilman, että viikon päästä puran koko laukun ja mietin, että oliko mulla nyt se yks mekko mukana vai missä se oikein on… Päätin kuvata kännykkään kaikki vaatteet! Näin pystyn miettimään asukokonaisuuksia ja varmistamaan, että kaikki on mukana.

Googlettamalla löytää hyviä pakkausvinkkejä, ihan siitä mitä mukaan kannattaa ottaa ja myös siitä, kuinka pakata. Lyhyemmälle reissulle kelpais vaikka tällainen ohjeistus.

Palataan taas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *