hotellit matkatavara

Pyykkääminen

Pidemmälle reissulle lähtevät törmäävät arkiseen asiaan, nimittäin pyykin pesuun, sillä kuka haluaa pakata kolmen viikon vaatteet mukaansa?

Käytännössä kannattaa miettiä miten paljon vaatteita haluaa raahata mukaansa ja sen perusteella ehkä miettiä hotellin pesulapalvelua tai ihan paikallistenkin käyttämiä pesuloita. Viime reissulla pakkasimme mukaan pieneen säilytysrasiaan pienen määrän omaa tuttua pyykinpesujauhetta. Se ei olisi ollut tarpeellista, mutta onhan se kiva tietää millä aineella pyykkinsä pesee 🙂
usaIMG_5882

Matkalaukussa
Kukaan ei varmaan halua, että puhtaat ja likaiset vaatteet pyörivät sekaisin matkalaukussa? Pakkaa siis mukaan pari muovipussia isolle pyykille, joku tumma pussi tummalle pyykille ja vaaleampi pussi vaalealle/kirjavalle pyykille. Ota mukaan myös parit pesupussit pienemmälle pyykille, kuten sukille ja alusvaatteille. Näin saat päivän päätteeksi likaiset vaatteet suoraan pesupussiin tai likapussiin, josta ne on helppo erotella suoraan koneeseen. Eikä pikkupyykki katoa koneen uumeniin vaan päätyy takaisin sinun käyttöösi.
Koska peset?
Me pidimme huolta, että joistain hotelleista löytyy pesula. New Yorkin hotellissa pesulaa ei ollut, joten otimme Edgewoodin hotellin kriteeriksi pesulan. Pesuloita on yllättävän monessa hotellissa täällä, mutta ehkä tilan puutteen vuoksi isoimmissa kaupungeissa ihan keskustassa niitä pesuloita ei ole, ymmärrettävää. Koska siis New Yorkin hotellissa pesumahdollisuutta ei ollut, otimme vaatteita kymmeneksi päiväksi. Pakkaa mukaan siis vaatteita, joita voit huoletta pestä toisten vaatteiden kanssa keskenään eikä vaatteet kaipaa mitään erikoishuomiota pyykätessä. Siihen menee vain aikaa ja rahaa.
Pesutuvalla
Kun sitten päätät sitä pyykkiä pestä, ota selvää missä on hotellin pesula. Yhdysvalloissahan käytetään Fahrenheiteja, mutta pesukoneissa on celsiusasteet. Varmaan johtuu siitä, että vaatteissa pesuohjeet on aina celsiusasteikolla 🙂 Helpottaa hieman työtä siellä pesutuvalla! Koneita on monenlaisia, mutta ne ovat helppokäyttöisiä ja yleensä niissä on jonkinlainen opastus.
usaIMG_5883
usaIMG_5884
usaIMG_5881
Jos sinulla ei ole pesuainetta, sitä voit saada hotellin aulasta pientä maksua vastaan tai jopa ilmaiseksi. Joistain hotelleista pesuaineet voi löytyä myös myyntiautomaateista. Yleensä se on joku pieni hassun näköinen paketti. Jos annosteluohjeen mukaan yksi boksi riittää yhteen pesuun, voi olla, että puolikas boksi riittää (ihmiset tuppaavat täälläkin käyttämään pesuainetta ihan liikaa).
Jos koneen käyttö on maksullista, se voi vaatia 25senttisiä, eli quarttereita. Käyttö voi maksaa dollarin (neljä kolikkoa) tai puolitoista, riippuu paikasta. Pesutuvalla on myös kuivausrummut ja niitä ehdottomasti kannattaa hyödyntää, nekin maksaa. Itse emme ole vielä törmänneet paikkaan, jossa saisi pyykkiä narulle.
Muista muut
Muistathan, ettet välttämättä ole ainoa hotellin vieras, joka tarvitsee puhtaita vaatteita. Vaikka pesutuvalla olisikin useita koneita, älä jätä märkiä vaatteita koneeseen moneksi tunniksi tai kuivia vaatteita kuivausrumpuun yöksi. Käy vilkuilemassa koneita mieluummin liian usein kuin liian harvoin.
Vinkkejä
Pieniä vahinkoja varten voi olla kätevää, että pakkaat mukaan pienen palan esim. sappisaippuaa. Jos esimerkiksi paidan hiha kastuu ketsuppiin, voit pestä vain hihan ja jättää henkarille kuivumaan.
Pakkaa mukaan vaatteita, joita et ehkä halua kantaa takaisin Suomeen. Itse pakkasin paljon vanhoja alusvaatteita, joita olen heittänyt roskiin päivän päätteeksi. Se on myös kiva syy ostaa uusia 🙂
Yksi tuttavani tekee sitä, ettei pakkaa lomamatkalleen juuri ollenkaan vaatteita, vain alusvaatteet ja perusvaatteita, esim. toppeja ja farkut. Lomakohteesta hän hankkii loman ajaksi vaatteet ja jättää ne hotellin siivoojille, kun loma päättyy. Toisaalta tämä toimii vain, jos lomakohteessa on todella halpaa ja jaksat ostella koko ajan lisää vaatteita. Tai jos satut omistamaan paljon rahaa.

Näillä vinkeillä siis voit ehkä itsekin uskaltautua pesemään pyykkiä hotellissa tai jopa julkisella pesutuvalla. Ja muista, että aina voit kysyä apua joltain muulta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *