los angeles sightseen universal studios

Universal Studios

unipallo

Elokuun viimeinen päivä vietettiin Hollywoodin Universal Studiolla. Ajoimme hotellilta studiolle vajaa puolessa tunnissa ja aamupäivästä ruuhkaa oli vähän, mutta pääsimme motarilla ajamaan carpool-kaistalla (kaista, jossa saa ajaa vain, jos autossa on 2+ henkilöä). Ohitimme siis pienimmätkin ruuhkan poikaset.

Studiolle oli helppo ajaa ja opasteet oli hyviä. Pysäköinti on tietysti maksullista, mutta porteille asti oli aikaa miettiä mihin pysäköi ja millä hinnalla pääsee. Perusparkki maksoi 18 dollaria ja sieltä oli luonnollisesti pisin kävelymatka studiolle. Pysäköintihallit oli nimetty teemaan sopivasti ja kaikki opasteet oli käteviä. Parkin pystyi maksamaan käteisellä ja kortilla.

Parkkihallilta Studion porteille käveltiin Citywalkin läpi ja shoppailukatu oli täynnä vaikka mitä. Ruokapaikkoja, vaatekauppoja ja vessoja. Jo Citywalk oli kävelemisen arvoinen, joten suosittelen auton viemistä perusparkkiin, jotta Citywalk tulee koettua.

Universal Studion ulkopuolelta löytyi tietysti se kuuluisa iso maapallo, jonka edessä kaikki otti kuvia (mekin). Porteilla oli pienimuotoinen turvatarkastus ja porteilla työskennelleeet ihmiset olivat hyvin ystvällisiä. Saatiin portilla kartta ja jotain lippulappusia ja puistoon päästyämme vähän aikaan pällistelimme ympärillemme kuin turistit (daa).

Ensinnäkin; pieni vinkki. Ota mukaan vettä. Paljon. Puistossa vesi on yhtä kallista kuin mikä tahansa muu juoma. Vaikka olimme sesongin ulkopuolella, ihmisiä oli yhtä paljon kuin Lintsillä. Toisekseen; pienempi vinkki. Varaa mukaan ennakkoluuloton mieli ja asenne, jotta jaksat jonotella.

Oltiin kuultu huhua, että jonot ovat tunnin mittaisia, joten olimme valmistautuneet pitkiin jonoihin (sesonkiaikana näiltä kannattaa välttyä ostamalla “jonon ohitus” -lippu) . Studiollahan ei siis juurikaan ole laitteita, vaan siellä on 4D-tyyppisiä elämyksellisiä vuoristoratoja ja seikkailuja. Pisin jono meillä osui The Simpsons Rideen, johon jono oli 25 minuuttia. Arvioitu jonotusaika ilmoitettiin aina laitteen ulkopuolella.

uni2

Itse jonottaminen oli tehty mielenkiintoiseksi. Katoista roikkui näyttöjä, joissa pyöri tässä esimerkissä Simpsoneiden jaksoista tiettyjä paloja. Jonon edetessä viihde parani, yleensä jopa henkilöunta oli fiiliksessä mukana ja porukka jaettiin hyvin osiin; te meette tohon suuntaan jatkamaan jonotusta ja te tähän. Kaikki oli hyvin organisoitua ja perheen pienimmätkin viihtyivät jonoissa hyvin.

Paikkana Universal on yllättävän pieni, mutta kaikki ala on käytetty hyödyksi. Pieniä yksityiskohtia oli joka puolella ja puisto oltiin teemoittain “sisustettu”. Puisto on kahdessa tasossa, sisäänkäynti on ylemmällä tasolla. Alas on matkaa ja sieltä löytyy lisää äksöniä ja jopa velosiraptoreita. Varokaa niitä!

Kiertoajelu kannattaa ehdottomasti sisällyttää Universal Studion käyntiin. Kiertoajelussa menee aikaa, mutta siihenkin sisältyy kaikkea siistiä. Jo “bussiin” noustessa jaetaan 3D-lasit, eiköhän se kerro jo jotain? Oma suosikkini oli ehdottomasti Wisteria Lanella käynti, mutta olihan sekin aika hurja nähdä tappajahai. Siis se tappajahai. Meidän opas oli aivan mahtava, siitä tuli vähän mieleen Modern Familyn Phil; sama hassu huumori ja jopa ääni jotenkin mätsäs ja oli samanlaisia ilmeitäkin tällä tyypillä. Nimi tais olla Paul.

Vaikka puisto onkin hieman kalliimpi nähtävyys, kannattaa se satanen pistää palamaan (per pää), koska puistosta saa niin paljon irti ja siellä vierähtää helposti koko päivä.

uni1

Liput: 105$/hlö (ei sis. veroja)

Pysäköinti: 18$

Juominen ja syöminen: n. 60$

Elämykset ja muistot: Korvaamattomia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *