airbus finnair lento

Valinnan vaikeus

Lentoliput varattu ja seuraava “ongelma” edessä: Missä istua lentokoneessa? Lentomme mantereen toiselle puolelle lennetään Airbus A330 -tyyppisellä lentokoneella. Yllättävää kyllä, vaikka toinen varaussivu ilmoitti, että tälle kyseiselle lennolle on enää vain 5 paikkaa vapaana. Finnair istumapaikan valinta – listaus näyttää kyllä jotain toista lukemaa; turistipuolelle mahtuu varmaan päälle 50 matkustajaa..

Keskustelin asiasta muutaman henkilön kanssa ja tulin siihen tulokseen, ettei sillä ole niin väliä. Edessä kun istuisi, niin olisi kuulemma hiljaisinta ja kalleinta, sillä silloin joutuisi lentämään ykkösluokassa (lippujen hinnat noin 2000€). Keskellä siiven kohdalla on aika meluista ja siipi estää ihan kivasti näkymät maahan. Kovassa rytkeessä siipien “kuminen heiluminen” näyttää kuulemma kivalta, mutta ei ehkä näin lentopelkoiselle. Takana kanssa melu on kova, mutta näkymät ovat kivat. Laskeutuessa takarenkaat ottavat ensiksi kiinni joka voi “täräyttää” kivasti. Taitaa tuo takapaikka tulla valituksi ihan vaan sen takia, että saa otettua kivoja kuvia.

Viihdykettä lennolla näyttäisi olevan vähintään kiitettävästi. Edessä istuvan istuimeen ollaan kiinnitetty oma viihdekeskus, josta voi katsoa elokuvia tai sarjoja, kuunella musiikkia, katsoa sijaintia kartalta jne. Vuoden 2011 alussa, kun lensimme Airbus A321 -tyyppisellä lentokoneella, jossa oli kattoon kiinnitetyt telkkarit, joista tuli yksi elokuva ja muutama jakso sarjoja (Frendit ja Miehen Puolikkaat). Välissä näytettiin kartalta sijainti ja perus infoa kuten nopeus, korkeus, lämpötila jne. Olimme tuolloin varanneet matkalle omaa viihdykettä eli olin siirtänyt puhelimeeni yhden Simpsonit -tuotantokauden, jota sitten katselimme matkalla. Jatkossa pitää ostaa jakaja puhelimeen, jotta voimme kuunnella molemmat omilla kuulokkeilla; tuolla lennolla kuuntelimme yksi kuuloke korvissa eikä elämys ollut mitenkään ihmeellinen. New Yorkiin lentäessä varmaan tulee turvauduttua molempiin järjestelmiin.

Miten sitä voi ollakkin näin innoissaan jo lennosta, vaikka siihen on yli 270 päivää…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *